Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

«ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ» - ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΒΡΑΔΙΑ



                                                           

 

«ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ»

                                                                                                                                                      Μαρούσι, 5/3/2015

Η ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «Ο ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΖΕΥΣ», ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΥΚΗΣ – ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ «Ο ΤΑΛΩΣ» και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩΓΕΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ «ΤΟ ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ»  πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης 4 Μαρτίου 2015, την προβολή της ταινίας «Μια Οικογενειακή Υπόθεση»,  στον κινηματογράφο ΔΙΑΝΑ στο Μαρούσι.
Πλήθος κόσμου, Κρητικοί και μη, παρακολούθησαν την ταινία, η οποία κατά γενική ομολογία ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς ξετυλίχτηκε ολοζώντανα η ζωή, το πάθος για τη μουσική και η οικογενειακή παράδοση της οικογένειας του Γιώργη Ξυλούρη, των παιδιών του Νίκου, Αντώνη και Απολλωνίας και του πατέρα του Αντώνη Ξυλούρη (Ψαραντώνης).
Με αναφορές στην ιστορική, μουσική οικογένεια των Ξυλούρηδων (Νίκος Ξυλούρης, Γιάννης Ξυλούρης) η ταινία ακολούθησε την οικογένεια του Γιώργη Ξυλούρη στην καθημερινότητα της, μέσα από επαγγελματικές προκλήσεις,  δύσκολες προσωπικές αποφάσεις και κατέγραψε τη ζωή της για διάστημα δύο ετών, προσφέροντάς μας ένα ανθρώπινο, μουσικό ταξίδι από τα ορεινά τοπία της Κρήτης μέχρι τις ερήμους της Αυστραλίας.
Όπως ανέφερε η σκηνοθέτης κ. Αγγελική Αριστομενοπούλου, κατά τη συζήτηση που ακολούθησε την προβολή και την οποία προλόγισε και συντόνισε ο ηθοποιός και Αντιδήμαρχος του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Χρήστος Φωτίδης, η ένταση μεταξύ παράδοσης και ανανέωσης, παρελθόντος και μέλλοντος, συνθέτει μια σύγχρονη ιστορία που αφορά ένα παγκόσμιο κοινό.
Αυτή η ένταση, αποτυπώθηκε με ευλάβεια και διακριτικότητα από την σκηνοθέτη, συγκίνησε και ενθουσίασε το κοινό που ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα.
Παρόντες στην προβολή της ταινίας ήταν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου κ. Ειρήνη – Μαρία Χαλιώτη, ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου κ. Κώστας Κανελλάκης, ο υποψήφιος βουλευτής κ. Ιωάννης Μανιαδάκης, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου κ. Άρης Χαιρέτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου κ. Κωστής Σηφάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Γιώργος Καρχιλάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανωγειανών Αθήνας κ. Ζαχαρίας Σαλούστρος – Λαγός και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων που διοργάνωσαν την εκδήλωση.
Η συζήτηση για την ταινία συνεχίστηκε και η βραδιά ολοκληρώθηκε στο φουαγιέ του κινηματογράφου, με κρητικό κέρασμα προσφορά των καταστημάτων: ΒΟΤΑΝΟΠΩΛΕΙΟΝ - ΕΚ ΖΩΝΙΑΝΩΝ Βότανα-Παραδοσιακά Προϊόντα Μητροπόλεως 38 Μαρούσι, GRELIA” Ελαιόλαδο & Κρητικά Προϊόντα Ερμού 20 Μαρούσι, ΚΑΠΡΗΣ Κρητικά Παραδοσιακά Προϊόντα Σπύρου Λέκκα 2 Μαρούσι, ΙΜΑΠΛΑΣΤ ΕΠΕ Βιομηχανία Πλαστικών Ειδών Σουρή Γ. 24, Περιστέρι καθώς και των Γιώργου Καρχιλάκη και Βασίλη Πολλάκη.

Τα Δ.Σ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.